Välkomsttal


Varmt välkomna ska ni vara!

Ja, ett välkomsttal kan hållas på olika tillställningar; för att välkomna in bruden i familjen, för att välkomna ett barn som döpts, välkomna någon tillbaka efter semester eller resa. Men det vanligaste är nog ändå att en värd/värdinna håller ett välkomsttal vid en festlighet av större slag. Oavsett om du ska hålla ett kort eller långt tal kan vi rekommendera Talskrivarnas tal. Nedan ser ut utdrag ur några olika välkomsttal.


Det är en sann glädje att få hälsa er välkomna hit!

”Ja, nu är det dags för mat och dryck. Jag vill än en gång hälsa er varmt välkomna hit ikväll. NN och jag ser fram emot en trevlig kväll tillsammans med er alla.

Skål!”

Välkommen tillbaka från semestern!

”Bästa kollegor!

Jag fick en gång beskrivet för mig att vila är en förutsättning för att kunna göra en bra prestation, och visst verkar det stämma! Alla vet, att efter en lång löprunda i högt tempo i elljusspåret behöver man vila för att orka springa ett varv till på ett ännu bättre resultat.”

Välkommen hem, syster!

”Nu har min syster kommit hem. Än en gång hittade hon hit! My Bonnie har flyttat långt men nu vänt hem. Välkommen hem!”

”Du är alltid välkommen hem och jag hoppas att du alltid hittar hit, hit till lilla präktiga Sverige där människor är väldigt diplomatiska, lite mesiga men vänliga innerst inne; hit till landet där vi sjunger om vårt gamla nedslipade fjäll som stått pall i tusentals år för väder och vind”