Tacktal


Roliga och intressanta tacktal

Ett tacktal kan hållas såväl av gästerna som värden/värdinnan för tillställningen. Men i vilken sits du är så finns det bra tal hos Talskrivarna att få inspiration av eller att använd rakt av om de träffat rätt. Nedan hittar du utdrag ur ett par olika tacktal från Talskrivarnas långa lista.


Ett nonsenstacktal utan början, mitt eller slut

”Jaha, nu ska jag hålla tal! Det ska nog gå bra, ska ni se, men jag har faktiskt inte en blekaste aning om hur jag ska börja. Inte heller vet jag vad talet egentligen ska handla om … Och slutet vågar jag knappt tänka på.”

Varför kan inte jag nöja mig med att äta?

”Då var det dags igen. Man kan fråga sig varför jag inte kan nöja mig med att njuta av god mat och dryck. Varför kan jag inte göra som ni andra skötsamma gäster: låta maten tysta mun? Självklart måste jag göra min stämma hörd och störa er mitt i maten.”

Fem skäl att hylla kalasandet

”Häromdagen hade en god vän och jag ett samtal om varför det är så härligt att gå på kalas.”
”Det första skälet är naturligtvis den goda maten. Många är vi som uppskattar mat och idag har enbart bjudits det allra bästa.”

”Det femte skälet är möjligheten att få bjuda igen.”

Tack till värden/värdinnan/värdparet

”Det finns värdar [värdinnor; värdpar] som försöker skapa en totalupplevelse”
”Därmed vill jag utbringa kvällens största och hjärtligaste skål och samtidigt passa på att ställa en fråga: Vem vågar sig på att försöka bräcka det här?”