Studenttal


Sjung om studentens lyckliga dar…

Att hålla ett tal på studentfesten kan innebära både glädje och sorg. Skolan är äntligen slut för denna gång och ”livet” kan börja på riktigt. Samtidigt är det är sista gången klassen är samlad i sin helhet och klasskamraterna ska nu skingras. Men kom igen, livet börjar ju på riktigt nu och det mesta ligger framför fötterna på studenten. Listan går att göra lång… resa, jobba, skaffa familj, hus, hund, bil mm.

Troligast är det nog att studenten du talar till kommer att ha närmare till att fortsätta plugga, högskolan och universitetet brukar bli det naturliga steget om det inte var en yrkeslinje som studenten nu avslutat. Men tänk inte för mycket på framtiden eller det förflutna… Just den dag du står där med ett tal i handen är det fest och det enda du egentligen behöver säga är lycka till i framtiden!! Men för er som vill ha lite mer hjälp på traven med att skriva ert tal, kika in på talskrivarna.

Talskrivarna skriver färdiga studenttal såsom (Obs endast utdrag):


Grattis till studenten!

”NN, jag vet att du har längtat hit. Inte bara därför att det nu är sommar utan framför allt för att skolan nu är över. Nio år av grundskola, tre år av gymnasium; äntligen är du klar. Jag gratulerar dig till detta.”

Klar – men inte färdig!

”Minns du ditt första prov eller dina första betyg? Idag har det gått snart tretton år sedan du som ett litet barn började skolan.”

Att ta studenten – en slutpunkt och en ny början.

”Du har visat dig vara en ung man/kvinna som är både självständig och i allra högsta grad kapabel. Jag tror på dig och du har mitt fulla stöd i det du framöver kommer att företa dig.”