Jultal


Jul, tala om en härlig högtid

Stressen ligger som en ständig påminnelse om allt som ska fixas till julafton och all klappar som ska inhandlas. Vill du då hålla tal finns en genväg för att slippa spendera flera timmar på att slipa fram en ädelsten. Talskrivarna skriver färdiga tal som du lätt kan omvandla att passa din talarsituation. Det finns tal som förgyller julaftonsmiddagen eller tal som belyser hur bra vi har det när vi äntligen kommit samman för att fira jul hela familjen. Nedan hittar du utdrag ur olika jultal från Talskrivarna, ta hjälp av proffs så hinner du allt det andra också.


Vad vore en julafton utan detta?

”Julen har länge stått för dörren. I dag har den tagit klivet in. Vi kan alla känna den speciella värme som bara en julafton kan sprida. ”

Ett hyllningstal till den svenska julskinkan

”Alla stressar omkring för att hinna bli klara i tid. Det är mycket som ska handlas av både julklappar och julmat. Just julmaten är något vi kan vara väldigt stolta över, för det svenska julbordet är välfyllt med läckerheter. Med en självskriven plats mitt på julbordet tronar julskinkan, kungen av julbordet.”

Min barndoms julaftnar

”Nu är vi nyduschade och har klätt oss i finkläder. Ungarna har tjatat hela dagen om att få öppna sina julklappar. Alla har gjort sitt för att vi ska kunna få en trevlig julafton tillsammans, och vi får inte glömma allt arbete med den goda maten vi nu ska få smaka på.”