Födelsedagstal


Dags för födelsedagskalas?

Att hålla ett födelsedagstal brukar betyda att födelsedagsbarnet har kommit upp i ålder eller att han/hon fyller jämnt.

Om du vill hålla ett personligt tal med detaljer från jubilarens liv ska du tänka på att aldrig ta upp pinsamheter som födelsedagsbarnet inte vill ska komma fram. Visst små roliga anekdoter är ju helt ok men lite större mer privata fadäser bör hållas tyst om, det är ju ändå födelsedagsbarnets speciella dag.

Det går att skriva och framföra ett roligt och intressant tal utan att roa sig för mycket på födelsedagsbarnets bekostnad. Anpassa ditt tal till dina åhörare, dvs släkt och vänner så att alla eller de flesta kan stämma in i skratt och så vidare.

Nedan ser du några tips på födelsedagstal från Talskrivarna (Obs endast utdrag).


Din födelsedag är en dag av glädje.

”I sann glädje samlas vi för att uppmärksamma dig. Vår hyllningssång går till dig, våra välmenande tankar och ord är dina, våra leenden och skratt är du upphov till.”

Födelsedag

”Vi ska nämligen inte förstöra en sådan här trevlig kväll genom att tala om ålder …”

”Du är uppskattad av många, vilket är ett bevis på att det som man ger ut till andra kommer åter till en själv.”

11 miljoner minuter av utveckling!

”Någon gång säger vi att 20 år är en oansenlig tidsrymd, en enda rad i historiens mäktiga bok. I andra sammanhang betraktar vi det som en lång tid. Men även den lilla stunden kan vara lång. Ändlöst lång. I synnerhet när någon är törstig – igen – två minuter efter att lampan släckts för tredje gången; när nytvättade byxor med en liten filur i försvinner ner i en lerpöl; när man uppgivet repeterar: ”Nej, det finns inga spöken under sängen”!”