Doptal


Dagen man ”får sitt namn”

När ett par har valt att döpa sin son/dotter och du blivit ombedd att hålla tal bör du önska deras son/dotter lycka till i livet. Men håll det kort och koncist. Som förälder kan du också hålla ett tal vid festligheterna om ert efterlängtade barn. Ta hjälp från Talskrivarna som har en uppsjö med doptal där ett säkert passar dig som handen i handsken.


Med tvillingar blir allting dubbelt, inte minst glädjen

”Föräldrar som föder tvillingar är dubbelt välsignade. Er välsignelse är dubbel. Förvisso kommer ni att ha fullt upp med blöjbyten, matning, badning och läggning och förvisso kommer er trötthet många gånger att överskrida alla gränser, men framför allt är glädjen och kärleken dubbel. Ni har inte bara ett barn i era armar, ni har två. Två vackra och livskraftiga barn.

Att vara två är även det någonting gudabenådat. Dessa tvillingbarn är lyckligt lottade. Förvisso kommer de ibland att avsky varandra…”

Vårt efterlängtade barn

”För en kort tid sedan kom du till oss. Vem eller vad som bestämde att just vi skulle få ta emot dig står skrivet i det blå – kanske var det förutbestämt sedan länge.”

Det är en stor ära

”Jag vet att du ännu är alldeles för liten för att kunna förstå både vad jag nu vill säga dig och vad den här dagen betyder. Ändå vill jag hålla ett tal till dig”

”Att växa upp är inte alltid lätt och ibland är det oundvikligt att man känner sig ensam, liten och hjälplös.”