Bröllopstal


Tal på bröllop hör till tradition

Det finns ofta en talarlista på ett bröllop för att det inte ska bli för många och för långdragna tal. Vilket är att rekommendera så att gästerna inte tröttnar på en seglivad talare. Är det du som ska hålla tal? Hos talskrivarna finns det tal till bruden, tal till brudgummen och tal till brudparet. Massor att välja på, läs igenom vad talskrivaren skrivit om talet så att det passar dig som person, skoja inte till det för mycket om du inte har det sinnet till vardags. Talet förväntas komma från hjärtat och inte bara för att.

Nedan ser du några tips på tal från Talskrivarna (Obs endast utdrag).


Bröllopstal till bruden

Jag har förstått att jag förväntas hålla tal …

”Som far får man varje dag lära sig nya saker. Nu senast har jag lärt mig hur man bör bete sig som far till bruden.”

En stolt far håller ett varmt tal som lockar fram många leenden

”… den stolthet och glädje som jag känner i denna stund, är till och med större än vad jag förväntade mig.”

Bröllopstal till brudgummen

Utsökt smak går onekligen i arv

”I ett tal som detta passar det naturligtvis bra att välkomna bruden in i familjen. Fast jag måste nog erkänna att jag har lite svårt för just den delen. NN (bruden) kom nämligen så pass bra in i vår familj redan från början, att det där med välkomnandet in i släkten sedan länge är överstökat.”

Sänk ner dina kalla fötter i äktenskapets varma fotbad

”Att tiga som en tennsoldat hade jag inte tänkt göra en sådan här dag, men jag ska heller inte bli långrandig. Allra helst som jag själv har suttit där en gång – uppklädd, nervös och uppfylld av tankar kring livet efter dagen D. Då kan det vara lätt att känna flåset i nacken och börja ångra livslånga förpliktelser. Denna panikånger i elfte timmen, för att inte säga fem i tolv, kallas ”att få kalla fötter”. Det verkar vara en djupt mänsklig egenskap, inkodad i våra gener sedan årmiljoner.”

Bröllopstal till brudparet

Att baka ett bröllop

”Hemligheten bakom ett lyckat recept är inte bara att ha rätt ingredienser… …Vid speciella tillfällen kan man behöva tappa upp ett vattenbad för att få sin partner att smälta och ibland går det att spara mjölken trots att bäst före-datumet egentligen har passerat.”

Det tog tid!

”Till sist gjorde ni slag i saken! Men det tog tid, det kan ni inte neka till. Tänk alla dessa år som ni funderade och funderade. Vad funderade ni på? Vilka skäl fanns det till att tveka? Det vet ju alla att ni två är som gjorda för varandra! Det är som i sagan, men ni förlängde den där sagan. Man bläddrade och bläddrade och undrade nyfiket när själva bröllopet skulle stå. Där fanns ju de perfekta personerna: bruden och brudgummen, och till och med barnen. Romantiken fanns där och spirade, det kunde alla med ögon se. Så vad väntade ni på? Bättre tider?”